Weer ‘samen’ zingen

Omdat dat vervelende coronavirus het ons nog steeds onmogelijk maakt om gezellig bij elkaar te komen en op donderdagavond het hoogste lied te zingen in ’t Heem, zijn we een leuk project gestart. Het is een initiatief van Chorus Online, die ons begeleidt bij het instuderen van het nummer Rollercoaster van Danny Vera. Het geheel vindt helaas digitaal plaats, maar door de inbreng van onze dirigent Niels, ook digitaal, wordt het toch een beetje echt.

Achter de pc kunnen we onze partij oefenen met een professionele zanger die de muziek heeft ingezongen en Niels die op beeld dirigeert en het meezingen eenvoudiger maakt. Als de partij er goed inzit, gaan we het opnemen op de telefoon en doorsturen naar het bestuur, dat zorgt dat het bij Chorus Online terecht komt. Zij maken er dan een samenhangend geheel van zodat we het koor weer horen zingen!

Het is best eng om je eigen stem te horen en te constateren, dat  deze toch veel beter uitkomt in een koor. Gelukkig wordt dat geregeld en wat zijn benieuwd naar het resultaat!

 

 

12 maart 2021

Leden Login

Als je al ingelogd bent, klik dan hier.