Zanggroep Cadans mag weer zingen!

 

Zanggroep Cadans mag weer gaan zingen. Nadat er nog snel een nieuwe repetitieruimte moest worden gezocht, na jaren sluit ’t Heem voor ons haar deuren, konden we terecht in De Loods 16 op het Galvanitasterrein in Oosterhout. Omdat er begin juli alleen nog kon worden samen gekomen zonder te zingen, had het bestuur een workshop Lax Vox georganiseerd. Dit is een techniek om de stembanden te trainen met behulp van een flesje water, waarin moet worden gebubbeld door een speciaal rietje. Onbekend maakt onbemind, dus er werd in het begin nog wat lacherig over gedaan. Op de avond zelf bleek dit systeem toch echt te werken. Onder leiding van instructrice Gäby, die zelf ook bij een koor zingt, ging Cadans ijverig aan de gang. De temperatuur in de loods steeg tot ver boven de 30 graden op deze zomerse avond, maar ook het enthousiasme nam toe. Na afloop van deze workshop was het gros van de mensen overtuigd van het nut van Lax Vox.

De week erna konden de echte repetities weer opstarten. In De Loods 16 is er meer dan voldoende ruimte om de anderhalve meter te handhaven en met alle ramen en deuren open kan er ook goed geventileerd worden. Bij het inzingen werd door Niels ook gebruik gemaakt van de Lax Vox methode. Daarna klonken de bekende liedjes over het Galvanitasterrein en zag je onze mensen genieten, hoewel er ook wat schrik was, want oh wat zijn de stemmen achteruit gegaan na ruim een jaar gedwongen stilte!! Wat gebleven is, zijn het plezier in het samen muziek maken en de sterke vriendschap tussen de koorleden. In augustus repeteren we nog een paar keer in De Loods 16, waarna we per 2 september verhuizen naar De Pannehoef aan de Wilhelminalaan in Oosterhout.

Mochten er mensen zijn die dit stukje lezen en denken: “Zingen in een leuk koor, dat lijkt me wel iets……….”, schroom niet en benader ons. Vooral mannen zijn meer dan welkom!

Leden Login

Als je al ingelogd bent, klik dan hier.