Repetities gestart 2

Repetities uitgebreid

Zanggroep Cadans heeft de repetities inmiddels weer opgepakt. Er werd begonnen met groepjes van vier zangers en inmiddels is dit nu al opgeschaald naar ongeveer 15 zangers per keer.

Toch durft niet iedereen een repetitie al aan. Om een grotere groep leden van Cadans weer eens bij elkaar te krijgen gaf oud-slagwerkdocent Toon Oomen van H19 afgelopen donderdag een workshop ‘Ritme’ aan de leden van de zanggroep. Iets muzikaals, maar zonder te zingen!

Auto vol instrumenten

Toon en zijn partner Maartje kwamen met een auto volgeladen met instrumenten naar de Antoniuskerk, waar op een veilige manier een grote groep bij elkaar kon komen. De Antoniuskerk, niet meer als kerk in gebruik en zonder kerkbanken, heeft ruimte genoeg om met een grotere groep mensen op ruime afstand van elkaar te blijven. Trommels, djembés, tamboerijnen, potten en pannen, zinken emmers, bekkens, belletjes, houten stokken en nog veel meer spullen werden uitgestald te midden van een grote kring stoeltjes in de voormalige kerk.

Een echte entertainer!

Ongeveer 25 enthousiaste koorleden hebben aan de workshop deelgenomen en onder leiding van Toon een hele leuke, leerzame avond beleefd. Spelenderwijs en met steeds andere voorwerpen en instrumenten hebben de koorleden aan hun ritmegevoel gewerkt. Eerst wat onwennig, daarna soms heel geconcentreerd en zelfs met de ogen dicht! Aan het eind van de avond klonken de klanken van de drums, djembés en andere slaginstrumenten heel harmonieus en werd het een muzikaal geheel. De deelnemers hebben met Toon bovendien heel veel lol gemaakt en plezier gehad! Toon is met recht een echte entertainer!

Leden Login

Als je al ingelogd bent, klik dan hier.