Zanggroep Cadans

Zanggroep Cadans uit Oosterhout is een bloeiend meerstemmig gemengd koor met ongeveer 40 leden in de leeftijd van 30 tot 70 jaar.

We hebben een uitgebreid en veelzijdig repertoire, variërend van moderne popsongs tot licht klassieke muziek.

Een aantal keer per jaar treden we op in grotere en kleinere settings. We organiseren eigen concerten, al dan niet in samenwerking met andere koren, orkesten en solisten. Maar andersom doen we als koor ook mee aan projecten van andere koren en orkesten. Ook bij korenfestivals is Cadans een graag geziene gast.

Naast samen serieus zingen staat ook de gezelligheid bij ons hoog in het vaandel!

Een greep uit de grotere projecten: we organiseerden in 2007 en 2009 geweldige Promsconcerten met orkest en solisten, in 2012 het themaconcert Colors, in 2017 (samen met Koor Odyssee uit Breda) het Stabat Mater van Karl Jenkins met een volledig strijkorkest in een uitverkochte St. Jansbasiliek in Oosterhout, het 25-jarig jubileumconcert in november 2018 in theater De Bussel met het combo Tirips, in 2019 een muzikale wandeling in het centrum van Oosterhout samen met Koninklijk koor Aurora en een aantal gastspelers onder leiding van Ton Biemans, en met kerst 2019 een succesvol kerstconcert met strijkersensemble in de sfeervolle Vredeskerk in Oosterhout.

We hebben met Cadans opgetreden op korendagen o.a. in Paradiso en Volkoren in Middelburg.

Daarnaast waren er legio kleinere optredens, o.a. bij KOM festival, kerstoptredens, in winkelcentra, etc. in Oosterhout en omgeving.

Bij ons wordt er serieus gezongen maar er is ook plaats voor de nodige ontspanning. Bijvoorbeeld bij de jaarlijkse feestelijke afsluiting van het seizoen en de december-Sinterkerst-viering. Bij grotere projecten wordt er zelfs vaker een repetitieweekend georganiseerd, waarin heel hard wordt gewerkt, maar zeker ook ruimte is voor ontspanning en plezier.

Kortom: we zijn overal voor in! Niets is ons te gek!

Bezoek ook eens onze facebookpagina.